Hej och välkommen till min blogg!
Jag heter Vendela Jurland och är 17 somrar och kommer ifrån Örebro.
Den 15 Augusti 2014 flyttar jag till Lubbock, Texas för att vara utbytesstudent ett år med YFU. Jag kommer gå på Cooper High School och förhoppningsvis vara Senior. Här på min blogg kan ni följa mig på mitt livs resa i USA, och om ni har några frågor kring mig eller mitt år är det bara att kommentera eller skicka ett mail till vendela.jurland@hotmail.com.
Tack för att du läser min blogg och hoppas du gillar den!
Puss och Kram!

VARFÖR UTBYTESSTUDENT

För er som inte känner mig sen innan eller precis hittat min blogg så tänkte jag förklara lite varför jag åkte som utbytesstudent!! 
 
Sedan jag var ca 10 år så har speciellt jag och min pappa pratat om att det skulle vara häftigt att bo i USA som en utbytesstudent. När min pappa gick ut 2an i gymnasiet gjorde han samma sak, åkte iväg på ett år till Connecticut, i nordöstra USA, och jag tror att hans berättelser om hans år var något som verkligen fick mig att vilja åka. Jag kommer ihåg flera gånger att vi suttit och kollat i hans gamla YearBook och massvis med bilder och storys om Tolland, där han bodde. Så ända sen jag varit ganska liten så har ett utbytesår varit en av mina största drömmar, men också något som jag varit livrädd för. Att lämna sin trygghet, familj, vänner och land är inte så enkelt, men om man har vilja kan man tusan åstadkomma vad som helst!!
 
En annan anledning till att jag ville bli en utbytesstudent var min längtan att se världen. Ända sen jag föddes har jag och min familj varit ute och rest runt om i världen, och det är något som jag alltid älskat. Älskar att se nya kulturer och ställen som man kanske aldrig få komma tillbaka till. När jag har gått ut skolan i Sverige så tänker jag resa runt i hela världen för att se så mycket som möjligt, det är verkligen min största dröm, och som en utbytesstudent i ett annat land får man uppleva SÅ himla mycket. Man lär sig en helt annan kultur samt att bli självständig!!! Ni som följt mi blogg sedan början vet att jag haft ett rätt så jobbigt år då jag fått bo i tre olika familjer i två olika städer... MEN!!!! Gud vad jag har lärt mig utav detta och blivit en mycket självständigare och erfaren person. Tänk att jag fick reda på att jag skulle flytta till en helt annan stad dagen innan jag satte mig på ett plan för att flyga dit och inte hade en aning om vad som skulle hända, det kräver mycket mod och framförallt viljan att fixa sina egna problem, vilket jag verkligen tycker att jag har lärt mig. 
 
Sen är det ju så att inget utbytesår är perfekt!! Även hur bra det låter och ser ut så finns det alltid problem, och det är något som man måste inse när man åker iväg. Alla har sin egna erfarenhet och sitt egna år och det är det som blir så speciellt. Jag kan LÄTT påstå att åka som utbytesstudent är det bästa valet jag gjort i mitt liv. Även fast det inte är perfekt, så är det MITT alldeles egna år, bara jag får uppleva detta. Och till er som funderar på att åka iväg så säger jag, GÖR DET. Om man är en utåtriktad person som vill uppleva nya saker så är ett utbytesår det bästa du kan göra. Även fast man måste gå om ett år i gymnasiet så är väl inte det hela världen?! Du får något mycket mycket mer i hangbagaget after all, plus ett annat liv på andra sidan jordklotet som du alltid kommer att anse som din andra familj. Jag är så tacksam för den här upplevelsen och kommer aldrig att kunna tacka mina föräldrar och min fina värdfamilj nog. 
 
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback