Hej och välkommen till min blogg!
Jag heter Vendela Jurland och är 17 somrar och kommer ifrån Örebro.
Den 15 Augusti 2014 flyttar jag till Lubbock, Texas för att vara utbytesstudent ett år med YFU. Jag kommer gå på Cooper High School och förhoppningsvis vara Senior. Här på min blogg kan ni följa mig på mitt livs resa i USA, och om ni har några frågor kring mig eller mitt år är det bara att kommentera eller skicka ett mail till vendela.jurland@hotmail.com.
Tack för att du läser min blogg och hoppas du gillar den!
Puss och Kram!

I BILEN PÅVÄG TILL GÖTEBORG

Hej på er!! Hoppas att ni har haft en bra dag, för det har jag. Först vaknade jag runt 8 för att åka till jobbet en sista dag för i sommar, så himla skönt!!! Hade bara tre spelningar så vi var klara efter ca 2 timmar. När jag kom hem så började ja genast packa för våran familjetrip till mormor i Göteborg. Hela släkten kommer vara där, så detta blir sista gången jag får se många av de på ett år... Kommer verkligen kännas konstigt. Imorgon ska jag, mamma, Philip och min goa kusse Ellen åka till Liseberg och softa där. Men då ska även Linnea och några killkompisar till henne komma ner till oss, så kommer hänga med dem! 
 
På tal om något helt annat så tänkte jag ändra upplägget på min blogg nu och endast skriva om USA och vad allt det innebär. Så ni får jättegärna ställa frågot kring mitt utbytesår eller någonting annat. Kommer även inom en snar framtid byta header, kanske stilmall?!, kategorier och ja helt enkelt göra denna blogg till en reseblogg. Det är ju endast 17 DAGAR kvar nu, så mycket handlar om USA vilket är så kul (!!!!!). Har aldrig varit såhär taggad någonsin! 
 
Kan även passa på att berätta att jag har haft en superbra kontakt med min värdmamma via FB och kommer förmodligen skypa någon dag här framöver. Allt känns superbra hittils, och jag hoppas verkligen att det fortsätter att vara så. Dock så har det kommit upp 2 negativa saker om skolan. För det första vet jag inte om jag kommer bli senior... MEN, eftersom min värdmamma är så himla bra så har hon sagt att vi ska fixa ett möte då vi får övertala skolan med våra valpögon att jag får bli det haha. Men om det inte fungerar kommer jag bli en Junior, inte alls lika roligt men det viktgaste av allt är att jag ändå får gå på senior-prom vilket äger! Den andra negativa saken handlar om skolans så otroooooligt krångliga School Nurse. Nu har hon tydligen haft semester och är full av ny energi till att skapa nya problem för mig... USCH!! Nu måste jag nämligen ta den 3:e Hepatit B sprutan i Svergie innan jag åker, för annars får jag inte gå på skolan. Detta är superkonstigt eftersom jag inte får ta den 3:e sprutan innan ett halvår gått, men enligt Texas Law måste jag tydligen det... Så det är bara att göra som de säger och fixa problemet, dock så gör jag allt för att detta ska fungera så jag ska inte klaga!! 

För er som vill kika in på min skolas hemsida kan klicka på länken : http://www.edline.net/pages/LC_HS
Och för er som ääälskar High School proms kan ni gå in och kika på hur årets prom på min skola såg ut. Såååå himla fint, nästan HSM hehe : http://kristinbednarz.pixieset.com/lchsprom2014/
 
Slänger in en go bild på mig o bästis i Norrtälje