Hej och välkommen till min blogg!
Jag heter Vendela Jurland och är 17 somrar och kommer ifrån Örebro.
Den 15 Augusti 2014 flyttar jag till Lubbock, Texas för att vara utbytesstudent ett år med YFU. Jag kommer gå på Cooper High School och förhoppningsvis vara Senior. Här på min blogg kan ni följa mig på mitt livs resa i USA, och om ni har några frågor kring mig eller mitt år är det bara att kommentera eller skicka ett mail till [email protected].
Tack för att du läser min blogg och hoppas du gillar den!
Puss och Kram!

LÅNGHELG

Hej på er!! Förlåt att jag varit urkass på att uppdatera, men jag har en anledning faktiskt haha!! Mitt 3G på mobilen har tagit slut så har inget internett när jag inte är hemma, vilket betyder att jag inte kan blogga utanför huset, och hela fredagen och lördagen har jag varit och gjort saker så har inte haft tillgång till WiFi. I fredags efter skolan kom Paige (en bra kompis från skolan) och hennes mamma och hämtade mig och åkte hem till dem. Vi åt lite mat från Roises och hade det supermysigt. Paige och hennes familj är också nyinflyttade i Lubbock och har bott här ungefär lika länge som jag. Vi träffade varandra första dagen i skolan och klickade direkt, så har varit med henne väldigt mycket i skolan. Efter vi hade ätit kom Kaylee, en av Paiges kompisar, och Paiges mamma skjutsade oss till en fotbollsmatch i Idalou, ca 30 min från Lubbock. Det var verkligen såååååå roligt, älskar verkligen amerikans fotboll, det ägde. Jag tror även när man hejar på sin skola blir det så mycket roligare eftersom man känner alla och verkligen vill att man ska vinna. The Pirates, min skola, vann såklart;) Nej men i början låg vi under rejält men efter andra halvlek tog vi tag i matchen och scorade upp till 46 när det andra laget hade 22, så det blev en otroligt lyckad match!! Senare kom Paiges mamma och skjutsade hem oss till dem då vi skulle sova där. 
 
Igår gick vi upp vid 9 och grattade Paige då hon fyllde år, superkul att få vara med på hennes dag!! Hennes mamma hade gjort en supergod frukost med bacon, ägg och amerikanska pannkakor, hur gott som helst!! Vid ca 10 drog vi till Cooper där våran kompis Morgan hade en tennismatch, det gick superbra för henne vilket va kul. Efter det åkte vi lite snabbt till en Texas Teach affär där paige handlade en klänning för matchen som var igår kväll. Texas Teach, ett college i Lubbock, har ett superbra fotbollslag, så när det är gameday kommer det folk från hela USA och kollar på dem, helt annan grej än i Sverige. Vid ca 2 skjusade Paiges mamma hem mig och vid halv 4 skjutsade Candy in mig till starbucks i centrala Lubbock för att möta upp Lauren och Tatum (som också var med när vi grillade smourse häromdagen). När jag mött upp de gick vi till arenan och träffade väldigt många av deras kompisar vilket va askul att få träffa lite nya människor. Dock så hände det läskigaste grejen, jag var såååå nära på att typ svimma/spy. Jag tror att värmen här borta är så annorlunda än vad jag är van med, så när vi hade stått i solen ganska länge, och jag inte hade fått i in tillräckligt med vatten blev jag så yr så jag blev tvungen att sätta mig. Var typ borta i någon minut innan Tatum fick tag på en vattenflaska. Så fort jag kommit in i skuggan med lite vatten blev allt som vanligt igen, men usch vad läskigt det var. Tatum och Lauren fick grov panik haha.. 
 
I USA på fotbollsmatcher har dom även något som kallas för Tailgateing, vet inte om ni har hört talas om det förut för det hade inte jag. Det är som en form av BBQ vem som helst kan anordna innan en fotbollsmatch. Sen bjuder man in typ alla man känner på att äta mat och ja typ chilla innan matchen, och de som inte har biljetter stannar utanför i sin tailgate och tar upp en stor TV och kollar matchen där på istället. Det var hur nice som helst, så efter jag kommit tillbaka till livet efter mitt lilla utbrott haha, drog vi till deras kompis tailgate där vi även mötte upp Baylee. Vi ät lite mat och bara va där, asnice. När matchen började drog vi in och var där till halvlek sen drog vi till ett matställe och köpte lite snacks och drickor och bara chillade. Sen mötte vi upp Chris och Preston på starbucks där vi bara skulle ta en kaffe innan vi skulle åka hem. Jag tycker ju inte om kaffe, men både Lauren och Tatum har bestämt sig för att lära mig dricka kaffe här borta haha, vi får se hur det går. Runt halv 12 skjutsade Lauren och Baylee hem mig, och sen somna jag på en gång haha. Hade verkligen en superkul dag igår, och har bestämt med Lauren att vi ska träffas imorgon igen och göra något då det är Labour day i USA vilket betyder att man är ledig!! Tror att Tatum också kanske är med. Dessa tjejer är sååå goa, är så glad att jag träffat dem!!
 
 
Cooper VS Idalou i fredags
 
Morgan spelar tennis
 
Jag, Paige och Kaylee
 
Tech matchen
 
 
Jag och finaste Tatum
 
Bästa Lauren 







Tatum, Lauren och Baylee
 
 
GO TEXAS TECH